Bachelor Bill

Alistair had zijn zaakjes prima voor elkaar. De vrouwtjes waren gek op hem en zijn familie werd steeds groter. Life is good. Bachelor Bill had het lastiger. De vrouwtjes zagen hem niet staan. Ooit zou dat toch anders kunnen? Die ‘ooit’ kwam sneller dan verwacht. Indringers kwamen en vernietigden hun leefomgeving. In een razend tempo gingen de bomen om. Ook duurde het droge seizoen al veel te lang. Alistair wist niet wat te doen. Stoer doen en stoer zijn bleken een te groot verschil. Bachelor Bill daarentegen bloeide op. Hij regelde eten en betrad als eerste de Sanctuary die voor hen werd opgericht. Hij paste zich snel aan de nieuwe situatie aan. Onweerstaanbaar voor de vrouwtjes. Dat wilden zij zien in een man! Zonder om te kijken boden zij zich gewillig aan bij Bill. En Alistair? Hij kon terug naar de bachelors.

Bovenstaande film kreeg ik gisteren te zien bij mijn bezoek aan de Sanctuary. De andere kant van het verhaal, zeg maar. De kritische versie laat zien dat de palm oil plantations op Borneo zoveel regenwoud verwoesten dat de Proboscis apen nog maar een ‘postzegel’ hebben om op te wonen. De gebroeder Lee, grootgondbezitters van deze plantages, hebben besloten van deze postzegel een Sanctuary te maken. Waar veel toeristen op afkomen. En grif entree betalen..

Film en realiteit. Gaat dat samen? Gisteren voor mij wel. Ik bleek de enige passagier in de shuttle bus. Bij de Sanctuary schrok ik een beetje van de afstanden. Dat zou nog een hele (hete) trip worden om de feedings op beide platforms mee te maken! Onnodige zorgen. De chauffeur zette mij af bij de eerste. Daar genoot ik van de “Belanda” apen, zoals de Proboscis ook wel worden genoemd. Omdat ze op de NL man lijken… hihi. Bleek de chauffeur op mij te wachten om me naar een resort te brengen waar ik kon lunchen. En bovenstaande film zag. Ruim op tijd bracht ‘mijn’ chauffeur me naar het andere platform waar een tweede groep apen werd gevoerd. Toen ik ook daar genoeg had gezien werd ik thuisgebracht. Letterlijk. Ik werd voor mijn eigen resort afgezet! En ik was tevreden. Life is good. Net als in de film.

image

Reacties: