Beetje dom

skippybal en plu

Zo leuk! Een vriendin bood mij aan haar lekke ergonomische skippybal uit te proberen. Voor een actieve zit. Goed voor je rug. Uiteraard wilde ik dit graag ontdekken.

Skippybal

Een week later gaf ze mij bij Seats2Meet een grote blauwe Ikea tas vol met zilverkleurig plastic. Of rubber. Geen idee. Mijn lekke skippybal en ik bezochten twee workshops, een stoelmassage en de afsluitende borrel. Nauwlettend hield ik de tas in de gaten. Om te voorkomen dat ik hem zou vergeten en de gulle geefster zou denken dat ik haar cadeau niet waardeerde ofzo. Dat mocht niet gebeuren. Het lukt en samen gaan we naar huis. Linea recta naar de slaapkamer. Dat is momenteel de enige kat-vrije ruimte, want mijn pleegkittens en hun moeder mogen alle andere kamers ontdekken. Door deze kittens vergat ik al snel de skippybal. Volledig in beslag genomen door vier stuiterballetjes.

Plu en pomp

Een paar dagen later belt de gulle geefster. Of toevallig haar favoriete plu is meegekomen met de skippybal? Geen idee.. de Ikea tas staat onaangeroerd in mijn slaapkamer. Oei, dat klinkt niet erg enthousiast. Gelukkig blijkt de plu er te zijn. Nog steeds kletsnat, dus snel te drogen in de douche. Ik vertel over mijn vergeefse google-activiteiten om een skippybalpomp te vinden. Deze pomp is noodzakelijk om ergonomisch en optimaal van mijn lekke skippybal te profiteren.

Shopping

Het duurt nog een week voordat ik besluit dat het echt tijd is voor actie.. Ik ga de stad in en zal een pomp vinden. Punt. Maar waar haal je zo’n ding? Niet meer bij de oude vertrouwde V&D. Dan maar naar Perry Sport. Helaas. Vorige week nog volop in de Sale, nu een lege winkel. Xenos? Nee, alleen een ballonpomp. Blokker? Uit het assortiment. Zelfs mijn persoonlijke favoriet stelt teleur; de Hema heeft ze ook niet meer.

Bingo!

Met bezwaard hart betreed ik de Action. Meteen komen beelden in mij op van uitgebuite kinderen in donkere fabriekjes. Maar nood breekt principes. Ja hoor, ze blijken zowel een skippybalpomp (inclusief skippybal) als een voetbalpomp te verkopen. Logischerwijze kies ik de voetbalpomp. En het zal flink pompen worden, want mijn skippybal heeft een doorsnee van 65 centimeter. Ook zonder exacte berekening snap ik dat er heel veel voetballen in mijn skippybal gaan. Jammergenoeg blijkt de laatst overgebleven pomp onvolledig. De verpakking is opengescheurd en de losse, scherpe punt ontbreekt. Shit, het zit me niet mee. Voor deze keer ben ik blij met de overdaad aan Actions en vastberaden fiets ik naar de volgende. Bingo! Hier liggen er wel twintig. Voor €0,79 ben ik een gelukkig mens. Blij fiets ik naar huis.

Anders dan gedacht

Na slechts 5 minuutjes spelen met de miauwende stuiterballen pak ik de skippybal. Voor de eerste keer bekijk ik hem goed. Het ventiel is anders dan verwacht. Er is helemaal geen voetbalpomp nodig. Sterker nog, die past niet eens. Dit ventiel vraagt om een ‘pomp-voor-luchtbedden’.

En die staat gewoon bij mij in de kast.

Zucht.

Reacties: