Goedemorgen!

Elke ochtend om 8 uur verschijnt er een melding op mijn telefoon; “Goedemorgen! Wat ben ik blij met….”. Meestal reageer ik intuïtief met wat als eerste in mij opkomt. Ik kijk daarvoor even om mij heen en noem hardop waar ik op dat moment blij van word. Lekker geslapen, mooi weer, mijn kat etc. Dit blijft leuk! Mijn kleine ritueeltje brengt me rechtstreeks in het Nu. Op een positieve manier. Een fijne start van de dag.

’s Avonds komt er ook een melding. Om 11 uur word mij gevraagd wat mijn Tadaa! moment die dag is geweest. Tadaa! staat voor iets waar je trots op bent. Anders dan “To Do” of een actielijst is het gericht op wat je hebt gedaan en/of waar je je goed over voelt. Iets wat je in de waan van de dag snel vergeet, omdat er nog zoveel te doen is. Even stilstaan bij je succes. Of successen, want er kunnen natuurlijk ook meer Tadaa! momenten op een dag zijn.

Door het eenvoudig instellen van een herhalende melding word ik elke avond getrakteerd op de kans mezelf een compliment te geven. Soms stoort het berichtje me, omdat ik vol aandacht ergens anders mee bezig ben. Of zie ik het pas bij het slapengaan, omdat het geluid van mijn telefoon uitstond. Maar steeds weer vind ik iets waar ik trots op ben. Voor mij is dit een mooie manier om mijn dag af te sluiten.

Bewust de dag beginnen en ook weer afsluiten. Doe jij dat ook? Ik ben benieuwd naar jouw rituelen!

P1070377

4 antwoorden op “Goedemorgen!”

  1. Hai Ellis, wat inspirerend allemaal. Echt super van je. Ben trots op je en ga je volgen.
    Mijn ritueel is echt ’s morgens beginnen met een lekker broodje, cappuccino en de krant, zalig daarna mag de hectiek losbarsten. X

  2. Ha El, ’s o chtends hangt mijn ritueel af van het tijdstip van opstaan: hoe vroeger hoe minder ontspannen :). ’s Avonds altijd hetzelfde: een kusje voor al mijn schatjes ! Slaapt heerlijk.

  3. Hi Ellis, wat leuk om te lezen dat jij het gedigitaliseerd hebt. Bij mij gaat heel veel digitaal, maar juist voor dit moment heb ik gekozen voor papier. Elke avond schrijf ik voor het slapen gaan een bijzonder moment op. Dat kan een moment zijn waar ik van genoten heb, waar ik trots op ben of iets wat ik waardeer. Soms moet ik daar hard over nadenken, maar soms weet ik ook bijna niet wat ik moet kiezen. Ik doe dit nu sinds 1 januari en het is ook mooi om daar een lijn in te zien. Mijn mooie, trotse momenten gaan vaak over gezinsmomenten. Wat mij heeft doen besluiten om mijn meiden niet meer naar de bso te doen. Dat heeft veel rust en ruimte opgeleverd.
    Een goedemorgen berichtje is wel een goede om in te voeren digitaal. Mijn dag begint vaak hectisch en dan mijn werkdag te beginnen met een kort moment van bezinning vind ik een mooie. Dank voor de tip!

Reacties: