Ik wil aandacht!

De laatste tijd ben ik geobsedeerd door virtuele aandacht. Of het nu gaat om likes op FaceBook, volgers op Twitter of reacties op mijn blog. Met argusogen check ik veelvuldig mijn iPad. En ja, natuurlijk heb ik meldingen ingesteld die mij waarschuwen bij nieuwe respons. Maar je weet nooit..

Dus ben ik jaloers op een jonge schoonheidsspecialiste. Hoe erg. Natuurlijk ben ik trots op haar. Een week na het examen een eigen zaak starten. Super! Plus een mooie website. Hartstikke leuk. Maar in 1 dag 200 likes op FaceBook??

Thuis is het Big Brother in de provincie; via MailChimp zie ik wie mijn mailtjes opent. Of niet. Dit weekend gaf mijn 12-jarig nichtje de 30ste like  voor de bedrijfspagina op FaceBook. Bingo! Eindelijk  de statistieken voor mij ontsloten. Ik kan het aantal bezichtigingen zien en hun aard (organisch of viraal?).. Vandaag heb ik HootSuite ingesteld; alle Social Media in 1 overzicht. En daarmee is een grens overschreden. Niet eerder heb ik Apps toestemming gegeven tot inzage in mijn gegevens en mijn contacten. Zelfs om namensmij berichten te plaatsen. Nu zijn er meerdere die dat van mij mogen.. Wie weet hoe lang het nog duurt voordat ik €15 per dag ga betalen om 24-96 FaceBook likes bij mijn ‘doelpubliek’ te kopen?

Betalen voor aandacht. Nou dat zal me niet gebeuren! Dat is echt een brug te ver. Het idee alleen al. Ik ga nog liever gratis walkshops geven, waarbij de waardebepaling achteraf wordt uitgedrukt in voor mij gegenereerde FaceBook likes.. Zie je hoe erg ik ermee bezig ben? Zelfs mijn creativiteit focust nu op kwantiteit!

Maar het laat me niet los. Betalen voor aandacht. Hoe erg is het eigenlijk? Als het aanbod maar aantrekkelijk genoeg is. Waarom dan niet betalen? En eigenlijk doe ik dat al. Elke keer als ik mezelf trakteer op een massage. Betaal ik voor de aandacht van een jonge schoonheidsspecialiste.

P1000944

10 antwoorden op “Ik wil aandacht!”

 1. Wat is betalen? Dat geef je zelf al aan. Gratis walkshops in ruil voor likes op facebook. Is dat betalen? Geld is altijd al een ruilmiddel geweest. Voor geld kan je ook iets anders in de plaats zetten. Zoals aandacht. Jij geeft iets en je krijgt er iets voor terug. Maar is aandacht dan hetgeen wat jij wilt hebben? Is een like op facebook wel echt aandacht? Of wil je stiekem toch iets anders? Is het niet de bevestiging dat je het goed doet? Dat je goed bezig bent? Wil je gezien worden als mens? Als (succesvol) ondernemer? Of is toch geld de uiteindelijke drijfveer? Er moeten inkomsten gegenereerd worden want er moet immers brood plank.

  Niet eerder was het zo makkelijk om de aandacht te trekken met een prikkelend blog, een mooie foto of een stekelige oneliner dan in deze social media tijd. En niet eerder was het zo makkelijk om met een klik op een plaatje van een duimpje te laten zien dat je het ergens mee eens bent, iets leuk vindt. Als je iets liket zegt dat iets over jezelf en over het onderwerp dat je liket. En misschien zelfs wel over degene die het onderwerp gepost heeft, maar dat staat al verder weg vaak. Kan virtuele aandacht een einddoel zijn?
  Ik denk het niet, dus Ellis ik ben heel benieuwd waar je uit komt als je verder kijkt.

  Dank je wel voor je mooie blog!

 2. Ik ga je heel veel persoonlijke aandacht geven tijdens een heerlijk diner met lekkere wijntjes!
  Wanneer komt je blog op LinkedIn zodat ik je ook kan liken….. Ben nog zo ouderwets dat ik niet actief ben op twitter en facebook. Realiseer me nu dat ik hierdoor gigantisch veel aandacht misloop. Schrik, dan toch maar overwegen…..?!?!

 3. Hi El, ja, het is wat met onze Britt hè? Haha, ze doet het inderdaad heel goed! Maar die jonge meiden hebben ook echt heel veel vrienden op het net en het spreekt iedereen aan; zo jong al voor jezelf beginnen! Gelukkig heeft zo ook een gewone, gezellige, ouderwetse openingsborrel gegeven, want persoonlijke aandacht blijft toch echt veel fijner, belangrijker dan de aandacht op de sociale media! Dus….. Kom gauw een keertje bij haar kijken! Of neem een massage! Xoxo

 4. 200 nieuwe vrienden kopen in 1 dag.. ik word er niet warm van…
  Hoe geef je ze de aandacht die een ware vriendschap kenmerkt.. zodat ze niet net zo snel weer “ontvrienden”?

  Blijf ons verrassen en boeien met je eerlijke ontdekkingen, dan ontdekt de wereld jou ook:-)

  Op onze vriendschap!

Reacties: