Kissing the frog

In Azië zag ik een mooie, grote kikker en ik wilde hem dolgraag kussen. Maar hij stond middenin een tempel, dus ik was bang dat het niet mocht. Ik had gelijk. Ik knielde naast hem en deed een wens. Ik wenste dat de volgende kikker die ik kuste spontaan zou veranderen in mijn ideale man. Want ik wist best wel dat je geen prins moet wensen. Visualiseer-technisch was mijn alternatief ook niet erg concreet.

Op een zwoele zomeravond in NL dacht ik terug aan de kikker en mijn wens. Maar waar vind je de perfecte kikker? En omdat het wel erg spannend is om zomaar op een onbekende vijver af te stappen, keek ik eerst naar mijn eigen modderpoeltje. Er kwaakten kikkers. Sommigen had ik al tijden niet gehoord. Mijn favoriete kikker had nog steeds zijn eigen prinses. Ik voelde me even heel erg zielig, totdat ik me herinnerde dat er ook stoute kikkers in mijn poeltje zitten. Dus riep ik één van hen. En hij kwaakte terug. Het werd een mooie ontmoeting met een onthutsende ontdekking. Hij leek meer een vriend dan een stoute kikker! En er is niet gezoend.

Ik wist dat het tijd was. Tijd voor een grote nieuwe vijver. En ik ben op onderzoek gegaan. Er zijn er veel. De één wat duurder dan de ander. En ook de kikkers schijnen nogal te verschillen. Ik moest vragen beantwoorden over mijzelf en wat voor kikker ik zoek. Kikkers blijken erg gevoelig voor foto’s, dus selecteerde ik 3 exemplaren. Braaf heb ik alles gedaan. Zo eerlijk en kwetsbaar mogelijk. Dat was een tip van de stoute kikker. Hij weet heel goed hoe het werkt tussen mannetjes en vrouwtjes. Na zoveel werk en openhartigheid verdiende ik de mooiste kikker van de hele wereld, vond ik. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen natuurlijk. Duh. Tot mijn verbazing werd mij zelfs een hele lijst met coole (en uiterst betrouwbare) kikkers beloofd. De spanning steeg en vroeg om een wijntje.

In no-time arriveerde de digitale post. Yes! Ik ga hem zien, voor de allereerste keer. Maar helaas zag ik alleen maar vrouwtjes.. Er ging iets mis, waar is mijn prins? Gespannen checkte ik mijn wensenlijstje. In mijn enthousiasme bleek ik de eerste 2 vragen te hebben overgeslagen. En dat leidde automatisch tot de aanname dat ik een mannetje ben op zoek naar een vrouwtjeskikker..

Genoeg out-of-my-comfortzone voor vandaag. Ik kan even geen kikkers meer zien. Het is een goed moment om mezelf lekker te verwennen met een Thaise massage.

IMG_0008

Eén antwoord op “Kissing the frog”

Reacties: