Nagenieten

Er is zoveel te vertellen over mijn reis naar Bali en Sri Lanka. Toch wordt het in gesprekken vaak ingehaald door andere onderwerpen. Actueler. Zo snel gaat dat. Hier neem ik even de tijd om een paar Magische Momenten van de tweede helft van mijn reis in het zonnetje te zetten (die van de eerste helft vind je in de vorige post ‘Halverwege’) en te kijken naar wat ik heb ontdekt.

Magische momenten

  • De eerste is de dag dat ik met mijn motorbike op pad ging. Vanuit een heerlijk huisje in het midden van Bali naar verschillende tempels, een vlinderhuis en apenbos. Het gevoel van vrijheid toen ik door kleine dorpjes reed en bij locals terechtkwam voor een lekkere lunch was echt mooi. Mijn eerdere angsten voor het rijden op de motorbike overwonnen en echt genieten van het moment. Heerlijk!
  • Een ander moment was de fotosessie bij de waterval. Een prachtige omgeving, ik met 3 leuke yoga ladies en een enthousiaste guide/tassendrager/fotograaf. Er ontstond een vrolijke en verfrissende foto-sessie, waarbij ik – na enig aandringen – ook meedeed aan de ‘sexy’ poses. Buiten mijn comfort-zone en ik genoot ervan! Dat straalde ik ook uit, zag ik achteraf op de foto’s. Ik vond ze echt mooi, zonder zelfkritiek. En ik kijk er nog steeds met plezier naar. Magisch!
  • En natuurlijk het moment dat we een leopard zagen. Eindelijk. Wat me in Afrika niet lukte, gebeurde in Yala National Park, Sri Lanka. Onze driver hoorde viavia dat er 1 was gespot. Waarschuwde dat we ons goed moesten vasthouden en scheurde naar een boom. Precies de goeie boom! De boom waarin, op een tak slechts 1 meter van de grond, een leopard lag. Vlakbij de weg. Goed zichtbaar. Hij (of zij) keek op en gleed soepeltjes van de tak en liep van ons weg. Relaxed, elegant, gespierd. Prachtig! Het gebeurde zo snel dat we geen foto’s hebben gemaakt en dat is ook niet nodig; dit vergeet ik nooit. Net als de rij jeeps die achter ons bleek te staan. Zij hadden allemaal de leopard gemist. En stiekem genoot ik nog een beetje extra.

En zo zijn er veel meer mooie herinneringen; Hiking naar Worlds End en Ella Rock, fietsen in Negombo, de heerlijk warme houtkachel in het koude Newara Eliya, de apen op ons balkon in Ella, de turtles in Tangalle en Unawatuna, de zwembaden, massages en zonsondergangen. Zelfs de trainride zonder zitplaats. Mooie herinneringen en ik heb de afgelopen weken kunnen nagenieten.

Ontdekkingen

  • Het was lang geleden dat ik 2,5 week 24/7 samen was met iemand. Ik ben blij dat het samenreizen met mijn vriendin goed ging. We hadden hetzelfde ‘reisritme”. En er waren verschillen. Vaak praktisch. Maar dat bleek geen probleem. We vonden een oplossing. En een paar keer merkte ik zelfs dat ik het wel fijn vond om ‘te volgen’ in plaats van alles zelf beslissen.
  • Ik kan heel goed in het moment leven. Dat is niet echt nieuw voor me, maar het is deze reis wel bevestigd. Ik vind het heerlijk om niet te ver vooruit te plannen en open te staan voor wat een dag me gaat brengen. Tegelijkertijd vind ik het ook echt leuk om naar iets toe te leven. De yogaretreat in week 7 heb ik in week 2 al geregeld. Dus in Bali wist ik wekenlang dat dit deel van mijn reis vastlag. Was ook prima. Het gaf me richting. En de week zelf was onvergetelijk.
  • Tijdens en ook na mijn reis ben ik bewust met mijn lichaam en mijn vrouwelijkheid bezig; er zat een knobbeltje in mijn borst. De vanzelfsprekendheid van gezond zijn veranderde en ik realiseerde me dat mijn lijf mij zo dierbaar is. Alle kritiek die ik jarenlang op een paar uiterlijkheden heb gehad bleken onbelangrijk en ik ben een stuk milder. Sterker nog, ik geniet nu echt van mijn lichaam. Een mooie ontwikkeling, zeker toen er terug in NL goed nieuws kwam over het knobbeltje.
  • Last but not least; ik ben klaar om weer te gaan werken. Samen te werken met anderen. Een gemeenschappelijk doel te hebben. Het liefst pionieren en iets nieuws neerzetten. Hiervoor ga ik in gesprek met mensen die mij inspireren. Ik heb er zin in!

4 antwoorden op “Nagenieten”

  1. Magisch, moeiteloos en genoten om met je samen te reizen. Je vlog is een prachtige samenvatting van een geweldige reis in SL! Nagenieten & dromen van volgende mooie reizen ……

Reacties: