Same same, but different

Ik ben toch van slag. Aan de buitenkant lijkt het allemaal pragmatisch. Ook voor mezelf. Maar tegelijkertijd voel ik dat het me echt raakt. Anders dan de vorige keer, maar ook nu voelt het groter dan het objectief gezien is.

Er is een tweede diagnose huidkanker. Of tumor. Of plekje. Weer in mijn gezicht, Weer op een lastige plek. Weer Basaalcelcarcinoom, dus de beste van de slechten. De diagnose zag ik afgelopen zaterdag al in mijn digidossier van het ziekenhuis. Het telefonisch consult met de dermatoloog was woensdag. Helaas in het halletje van de intercity Schiphol -Amersfoort. Hij raakte van zijn apropos door het “Geachte reizigers..’ op de achtergrond. Ik niet. Vooraf was ik bang de telefoon niet te horen, maar eenmaal in gesprek kon ik me van de omgeving afsluiten en hem goed verstaan. Hij vertelde me de diagnose. Die ik al wist. Daardoor konden we snel naar de behandeling. Hij had al overleg gehad met de plastisch chirurg. Dit stelde mij niet gerust. Samen konden zij niet besluiten wat de beste behandeling is. Dus mocht ik dat zelf doen. Daar in de trein. Emoties aan de kant en kiezen. A) de kanker moet weg. B) het litteken graag zo mooi mogelijk. Dat beloofde hij bij beide. Snelheid is ook een dingetje voor mij. Bij de operatie aan mijn neus werd ik gek van de drie keer verlengde wachttijd. Helaas ben ik vergeten hiernaar te vragen.. Er was namelijk een andere snelheid; twee keer naar het ziekenhuis (met een week tussenpauze) of klaar in 1 dag met Moh’s micrografische chirurgie. Ik wist het meteen.

Hij beloofde de aanvraag dezelfde dag nog in gang te zetten en precies toen ik hem een fijne vakantie wenste gingen de treindeuren open op Amersfoort CS. De passagiers die hadden meegeluisterd keken me nog even aan voor ze uitstapten. Zag ik verbazing, medeleven? Geen idee. Ik was nog steeds in mijn eigen wereldje. In gedachten verzonken liep ik over het drukke perron naar de roltrap. En boven rechtstreeks naar de AH To Go. Voor chips. Dat had ik wel verdiend, vond ik. Ik koos mijn favoriet, maar een andere smaak. De nieuwste.

Reacties: