Vlinders in mijn oog

Een lazy Friday Afternoon. Geen ToDo-lijst. Aangenaam warm & bewolkt. Vol goede moed fiets ik de duinen in om lekker te schrijven en plannen te maken. Maar het klopt niet. Ik schrijf wel wat, maar ben onrustig en heb een zwaar hoofd. Een fantastisch plan blijkt op 1 A4-tje al klaar.. Lichtelijk geïrriteerd en een beetje ongerust besluit ik weer naar huis te gaan. Vind ik allemaalUNIEK nog wel leuk? Waarom lukt het dan niet als ik het wil? Niet dezelfde weg terug naar huis. Zelfs niet in deze bui. Zonder na te denken kies ik een ander pad. Te druk in mijn hoofd met andere zaken. Wat nou Magisch & Moeiteloos? Ik zie een vrij bankje en stop. Maar ik vind het te vochtig om op te zitten. Oei, wat negatief allemaal. Ik schrik er van. En dan komt het terug. Van behoorlijk ver eerlijk gezegd. Loslaten. Niets moeten. Stel je open en ervaar wat er gebeurt.

Dus ik pak mijn fiets en loop de kant op die me roept. Lopend zie ik heel andere dingen dan daarvoor. En ik krijg zin om te stoppen en foto’s te maken van al het prachtigs dat ik zie. Een bij op een bloeiende distel. Een bloem van rupsen. En vlinders. Heel veel vlinders. Een scherpe foto lukt niet en relaxed besluit ik het idee van het perfecte plaatje te laten varen. Een zijpad lonkt. Na veel modder en plassen kom ik bij een mooi veldje dat ik nooit eerder zag. Het pad loopt dood.. Ik moet terug & accepteer dat. Soms is dezelfde weg terug nodig. Bijvoorbeeld als je je fiets bij je hebt en niet door de brandnetels wil. Ik zie een lelijke dode boom die erg afsteekt tegen de groene rest. Bij het maken van de foto blijkt mijn eerste indruk niet te kloppen. Deze boom heeft een onverwachte schoonheid. Een andere boom. Een hoge kale stam met slechts enkele afgestorven takjes. Maar boven de rest uit een stevig bladerdak. Voor ik verderga sta ik even stil. Ik adem diep in en uit. Ik hoor alleen de vogels. En dan weet ik het; allemaalUNIEK is leuk en mijn Walkshop blijft. Dit soort ervaringen wil ik met anderen delen. Kijken naar jezelf vanuit de natuur. Kijken met vlinders in je ogen!

bij

 

3 antwoorden op “Vlinders in mijn oog”

  1. Mooi verwoord! Dat wat wil of wat je je had voorgenomen, dient zich niet altijd in een rechte lijn aan. Intuïtief kiezen, kijken, teruglopen, balen, teruggeworpen worden op jezelf hoort erbij. Openstaan levert veel mooie inzichten op en een tevreden gevoel.

  2. Waarom kan ik dat alleen op vakantie. Zo fijn zijn om het ook in mijn dagelijkse leven ’te kunnen’.
    Los laten is dat de manier?!

  3. Hoi Ellis,
    Wat een mooie tekst! Knap om de lezer hier helemaal in mee te trekken. Heb “stiekum” even gekeken of ik kan op de walkshop, maar dat lukt me helaas niet. Ik houd je in de gaten!

Reacties: