We hebben Verbinding!!

Tijdens een ontdekkingsreis is de reis zelf interessanter dan het uiteindelijke doel. Dit is in ieder geval bij mij het geval. En de mooiste ontdekkingen doe ik op onverwachte momenten. Meestal niet als ik er concreet tijd voor heb ingepland, maar juist als ik er even helemaal niet mee bezig ben.

Mijn meest recente ontdekking gaat over Verbinding. Na een goed gesprek vorige week met een relatief onbekende man kwam Verbinding voor mij als actueel thema bovendrijven. Hij signaleerde dat heel opmerkzaam. Mijn eerste reactie was minder positief. Ik vond het een trendy containerbegrip. Maar al snel daarna realiseerde ik me dat ik gewoon nog niet eerder echt had gevoeld wat Verbinding voor mij betekent. Alleen daarom al bijzonder boeiend om iets mee te gaan doen!

Voor mij komt Verbinding direct binnen als “Ik & de ander”, kwetsbaarheid en warmte. En het raakt me persoonlijk veel meer dan ik had verwacht. Op een mooie manier. Dit komt duidelijke op het juiste moment op mijn pad, maar wat ga ik er verder mee doen? Terwijl ik daar mijn aandacht op probeerde te focussen werd ik steeds afgeleid door een praktisch probleem bij mij thuis. Super irritant, want ik vond Verbinding steeds intrigerender..

Maar het probleem thuis had een deadline.. Gisteren was er een vergadering met  medebewoners en een aantal van ons voelde zich gedwongen om op te staan tegen mensen die hun best hadden gedaan, maar ook grenzen hadden overschreden in het respectvol omgaan met elkaar. Heel heftig om je thuis minder veilig te voelen. Gelukkig bleek de zorgvuldige voorbereiding overbodig, want de betrokkenen hebben zelf besloten hun functies neer te leggen. Mijn diepe wens om een voor iedereen acceptabele oplossing te vinden is verhoord. Maar nog belangrijker; vandaag realiseer ik me pas goed hoe waardevol de contacten met medebewoners zijn geweest. We hebben een gemeenschappelijk doel: fijn wonen. En we zijn bereid daar samen aan te werken. Voor het eerst sinds ik hier woon voel ik me echt Verbonden!

Afbeelding

6 antwoorden op “We hebben Verbinding!!”

  1. Wat een vorderingen! En m.i. is iets niet ‘fout’ maar kom je op enig moment tot de conclusie dat het ook anders kan. Ik ga je op de voet volgen!

Reacties: