Wilde wieven

 

De aantrekkingskracht van Facebook is kleiner geworden. Op de tijdlijn lijken er steeds meer berichten van fanpagina’s te zijn en minder persoonlijke verhalen. Op de foto’s van de harde kern na. En hoewel er wonderbaarlijke mooie quotes voorbij dobberen, sla ik tegenwoordig regelmatig een dagje over. Er is 1 uitzondering op de regel; de Wild Woman Community. Gevormd door Samantha Wilson en haar fans. Haar teksten en plaatjes vallen mij altijd op. Ze raken me. Zelfs ondanks mijn lichte weerstand om het zo apart benoemen van vrouwen. De inhoud is wat mij betreft ook van toepassing op mannen. Nou heb ik dat wel vaker. Natuurlijk realiseer ik me dat er verschillen tussen de geslachten zijn, maar die zijn er ook binnen diezelfde geslachten.

Tijdens een recent weekendje weg met 5 vrouwen was het overduidelijk dat er grote verschillen zijn. In persoonlijkheid, sociaal gedrag, voorkeuren en communicatie. Om maar eens wat te noemen. Als introvert moet ik echt serieus kluizenieren om weer op te laden na zo’n kleine vakantie.

De hoofdpersoon in mijn boek werd een man. Met vrouwelijker trekjes dan ik bij mijzelf bespeur, in ieder geval op het gebied van kleding. Maar overall een personage die zowel man als vrouw zou kunnen zijn. Vind ik. De feedback van mijn lezers hierover ontbreekt nog.

Misschien wil ik gewoon zelf ’the best of both worlds’? Geen beperkingen. En als ik daar eens over nadenk valt het nog best wel mee met mijn wensen. Ik zou vooral man willen zijn:

  • als ik alleen op reis ga. Gewoon omdat er dan meer landen zijn waar ik naartoe zou kunnen.
  • bij het internetdaten. Want dan is de leeftijdsfilter een stuk breder. Er zijn niet veel vrouwen  die als vijftiger in hun profiel stellen dat zij uit ervaring weten dat jonge dertigers de beste match vormen.

En verder? Verder eigenlijk niet. Mijn leventje bevalt me prima en ik voel me niet belemmert. Soms ben ik een Wild Woman. En soms een duffe doos. En heel af en toe zijn er speciale momenten. Bijvoorbeeld als je met 2 moeders & vriendinnen, na een relaxed tochtje met een sloep over de Eem, door de bejaarde mannelijke fans aan de wal liefkozend ‘Wilde Wieven’ wordt genoemd.

11873742_736178543178663_3582776561813139602_n

2 antwoorden op “Wilde wieven”

Reacties: